Endes Ilona

A Puding Sztori

Sziasztok!
Endes Ilona vagyok (aka Cili), alkalmanként a Bátor Tábor önkéntese. A BENEFITness programom célja az, hogy miközben a Tábort támogatom, a rendszeres mozgás is a mindennapjaim részévé váljon, és végre lefolyjak a kanapéról.
Már többször is próbáltam életmódváltásba kezdeni, de mindig puding voltam hozzá, azonban ez alkalommal már tettre sarkallt az, hogy nem csak magamért, de a táborlakókért is dolgozhatok. A Bátor Táborban súlyosan beteg gyermekek és családjaik számára nyújtanak élményekkel teli, ingyenes táborozási lehetőséget az ott dolgozók és a cimbik, különleges turnusok során, a terápiás rekreáció segítségével,- ezáltal egy varázslatos pár napot és környezetet létrehozva – azonban ez sem történhet segítség nélkül.
A tábori eszközök beszerzése, az étkeztetés, az arra rászoruló gyerekek utaztatása (…ésígytovább) támogatásában most TE is segíthetsz! 🙂

A képlet egyszerű:
1. én mozgok
2. te támogatsz
3. én irtó motivált leszek és még többet mozgok
4. mindketten megtettük amit tudtunk
5. a kanapéról eltűnik habtestem nyoma
6. közben pedig EGYÜTT TÁMOGATTUK A BÁTOR TÁBORT! 🙂

Egy pár kattintással kérlek segítsd a programot és a Bátor Tábort, én pedig megígérem, megteszek mindent, hogy a kitűzött célt teljesítsem! 🙂

 • Támogatás
 • Életmód
Összesen:

30 234 HUF

Ebben a hónapban:

0 HUF

Adományodat súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítjuk. Felajánlásodat online fizetéssel, banki átutalással vagy postai csekk igénylésével is megteheted.

Sportos leszek

20

ÓRA

156

ÓRA

Adománygyűjtési cél:

180 000 HUF

Támogatom
 • jún 28
 • it’s time to chill out

  Igyekeztem egy kicsit belehúzni, mielőtt elutazok, attól való félelmemben, hogy totál bepunnyadok majd a vízparti perödájsz hatására, úgyhogy délután megint tornáztam, meg tekertem (7-es fok, 23 km/h átlag) plusz egy fél-fél órácskát (bár annyit izzadtam, hogy azon már most elevezhettem volna a Balatonig).

  Még nem jöttem rá melyik, de VAGY egyre jobban megszelidítem a beltéri kecskét, VAGY kezdem megszokni a tekerést, mert sokkal könnyebben megy már.
  Azt kívánom, bárcsak a tornára is ezt mondhatnám, de valójában csak bizonyos gyakorlatok mennek jobban, amik jobban kedvemre valóak, míg másoknál kínlódva csúszkálok, hogy egyáltalán a helyes testtartást felvegyem (ami nagyon fontos, úgyhogy figyeljetek oda ti is, ha tornáztok, különben többet árt, mint használ ? sad story). A best of gyakorlatom mégis az utolsó, a megyekfürödni-fázis, vagyis a “cserebogár, aki a hátára esett” pozíció – abban már nagyon penge vagyok, 5 (kötőjel 10) perc csak, amíg az oldalamra evickélek és összeszedem magam, a korábbi 15 helyett. Elképzelem magam egy hónap múlva, amikor már 3 alatt felkelek… na igen, apró lépések.
  (A mozdulatsor mellett felhangzó pípolás pedig csak puszta hangeffekt, kérem, higyjék el, manapság nem lehet csak úgy néma csendben felpattanni holmi mozgás után; kell mellé a dráma és egyéb ilyen hollywoodi csíziók.)

   

  Szóval, nemsoká irány Lelle, lehet majd úszni meg túrázni, meg sétálni, meg mindenfélét – alig bírok magammal, már most.

  A meglepi ideje pedig eljött: Egyik kedves, régi barátném jelenleg a BestFM rádiónál dolgozik, így szombat délelőtt, 10 és 11 óra között egy rövidke kis interjút hallgathattok meg velünk a 104.6 MHz-en, vagy online, ami dióhéjban a Benefitnessről és a Bátor Táborról fog szólni. Remélem, hogy felbiztat pár embert, akik már hosszú ideje gondolkodnak életmód-váltáson, illetve inspirál másokat, hogy támogassák a jó ügyet ? U know,

  a felhők fölött, mindig süt a nap! 

   

  Étrend: No, eljött az a nap, amikoooor *dobpergés* egyetlen kávét sem ittam! (BADUM-TSSSS) De tényleg. Másokéba se ittam bele. Egyetlen kortyot se. Még gondolatban sem. 24 kerek órája nem érintette a koffein angyala a belsőm. Jól vállon is veregettem magam érte (ez most tudom, hogy hülyén hangzik, de higyjétek el, irtó jó érzés saját magadat vállon veregetni, amikor büszke vagy ? bár tény, hogy elrontottam a hatást, amikor elkezdtem azt mantrázni, hogy “a testem egy templom”, aztán kipukkant belőlem egy prüszkölős nevetés, ugyanis egyelőre annyira IN-PROGRESS a dolog, hogy nemhogy nem templom, de még csak kápolna se, de hát na. APRÓ LÉPÉSEK!).
  Tegnap pedig, a jobbik felemnek (szó szerint, hiszen ikrek vagyunk :D) brokkolis-csirkét csináltam, a healthy food jegyében, aztán a mai ebéd utáni siesta lendületével konstatáltam, hogy sikerült mostanra a felét bepuszilnom, szóval most azon tépelődöm, hogy hagyjam meg azt az árválkodó maradékot neki, vagy tegyem egy (szigorúan teljes kiőrlésű, élesztő-mentes, háhá!) szendvicsbe reggel, “már úgyis mindegy” alapon. O.o Csupa tetterő és jóakarat vagyok ?

  No, indulok is, jöttömre X nap múlva, nyugat felől számítsatok, alkonyatkor! ? Addig is mozgásra fel, mindenki tegye meg, amit megtehet!

  Nemsoká jövök, puszi!

  Chicken-Meme-How-to-catch-a-chicken-you-cant-Graphic-1
 • jún 25
 • i love cimbing

  No, hát megint nem volt alkalmam bejegyezni mindent, de legyen ez bocsánatos bűn, ugyanis totális arconpörgésben leledzettem. Véget ért a Bátor Tábor első turnusa és büszkén állíthatom, hogy őrületesen remek (PARÁDÉS) hét áll mögöttünk. A cimbik és a táborozók igazán kitettek magukért, elképesztően jó hangulatot teremtettek és igazán élménydús napokat éltünk át együtt. Szeretnék erről többet írni, de ez nem a fóruma, és egyébként is nehéz erről elfogultság nélkül beszélni. Legyen elég annyi, hogy ismételten emlékeztetett rá az ég, hogy milyen lenyűgöző is az ember: elképesztő egyéniségekkel találkoztam és szinte felfoghatatlan a számomra, milyen erősek és nagyszerűek tudunk lenni, mennyire együtt tud dobbanni minden szív, amikor megérezzük, hogy tényleg mind ugyanannak a fának az ágai vagyunk valahol… színtiszta jóság ez, kérem. Folyhat a szivárvány! ?

   

  Az étkezési javaslatokat többé-kevésbé sikerrel be tudtam tartani a tábori dietetikusok és szakácsok áldozatos munkájának köszönhetően, ezért a testem jelenleg majdnem totál junk food mentes övezet lett, nagyon remélem, hogy sikerül ezt tartani a jövőben is. A terv az, hogy – ahogy tavaly óta megszabadultam a só nagy részétől az étrendemben,- idén a cukortól és a teljes kiőrlésű cuccoktól fogok könnyes búcsút venni. Szerencsére remek receptötleteket kaptam a táborban, illetve első kézből tapasztalhatom meg ott mindig, hogy a “mindenmentes” kaja is mennyire finom és laktató tud lenni, ha odafigyelve készítik ? Ráadásul már bőven salátaszezon van, úgyhogy yaay :3

   

  Mozgás szintjén nem hoztam érdemit (ejnye Ilonka), de azért belövök napi két órás sétát az edzésnaplóba a turnus idejére, mert tulajdonképpen reggel 6tól éjfélig csapattuk a cimbizmust, ami a gyakorlatban sok mindent jelent, de edzés szempontjából főleg folyamatos sétát (a cimbivonat nem áll meg); nonstop rekesz- és arcizomerősítő hatású nevetést; illetve többrétegű, szőrös jelmezekben történő literes mennyiségű izzadást, ezeket pedig mondhatni gyönyörűen teljesítettem. Pipa!

  Azért a mozgást meghatványozom a közeljövőben: a héten visszatérek a tornákra és a biciklire, illetve csütörtökön elpályázunk vizesebb tájak felé néhány jóbaráttal, és feltett szándékom ráncosra úszni és evezni magam, lehetőségtől függően.

   

  A támogatásokat nagyon szépen köszönöm, iszonyú jól esett látni, hogy már az első posttal képes voltam megmozgatni embereket a cél érdekében! :3 Ezúton megsúgom, hogy tele van a világ nagyszerű emberekkel, akik mind segíteni próbálnak a maguk módján, az egyiküknek köszönhetően pedig van egy kis meglepi a zsebemben a hétvégére, ami remélhetőleg még előrébb mozdítja majd az ügyet.

  “mindenki tegye meg, amit megtehet!”

  Nemsoká jövök, puszi!

  No-Line-At-The-Salad-Bar-Funny-Rabits-Meme-2
 • máj 31
 • it’s time to disco

  Aloha!

  Kedves idetévedő (vagy ha direkt jöttél, még jobb), ahogy a bemutatkozóban is látszik, hogy ez a program (BENEFITness) a Bátor Tábor támogatására működik, én pedig lelkes önkéntesként épp első postomat tervezem – nagyon izgalmas, hogyan fogom mozgáskultúrában járatlan kis habtestyem a rendszeres sport nemes hobbijára szoktatni. Ebben TE is segíthetsz nekem, hiszen az adományaiddal (amiket a fenti gombbal tudsz elküldeni a Tábornak) folyamatosan inspirálsz majd, hogy még szorgalmasabb és jobb legyek! 🙂

  A haladásról: Ugyan eléggé késésben vagyok az ütemezéssel – egy kicsit elhavazódtam ebben a furcsa májusban -, de ideje felpörgetni a dolgokat és elkezdeni a beszámolót: nekiálltam kijegyzetelni az étrend-javaslatokat illetve az edzésterveket, amiket kaptam, ugyanis az első probléma amivel szembesültem, hogy besült a memóriám. Eljött a nyár, én pedig átmentem Szenillába és mindig vissza-vissza kellett térni a laptophoz, mert 5 perc alatt elfelejtettem hogyan is kéne helyesen csinálnom a dolgokat – de legalább nem nőttek uszonyaim, így az első pár edzést (egyelőre ugyan kevés sikerrel) már magam mögött tudhatom.

  A naplóba ugyan hála az égnek elfelejtettem rögzíteni (mint ahogy a bevitt kalóriákat is, éljen!), azonban ez mostantól nem lesz probléma, felszívtam magam 110%-ra (meg be is írtam mindent a határidőnaplómba, hogy képben legyek, mint Mona Lisa).

  Kívánj hát nekem sok sikert, és támogasd a programot, amíg én azon igyekszem, hogy a beígért kilométereket és erőnléti állapotot elérjem. :)))

  “mindenki tegye meg, amit megtehet” 
  Nemsoká jövök, puszi!

  giphy-1

Támogatóim (5)

KG
FR
NS
ED
KG