Lupui Iza

A 160 gramm blog kihelyezett „Mozgás” menüpontja

Szia, üdvözöllek a Benefitness adatlapomon!

Bizonyára tudod, hogy inzulinrezisztensként milyen fontos számomra a testmozgás, hiszen annak hatására is javul a szervezet inzulinérzékenysége, ami létfontosságú az egészséges vércukor- és inzulinszint szempontjából.

Egy 7 hónapos kényszerpihenő után most kezdek újra sportolni. Célom, hogy lépésről lépésre vezessem vissza a rendszeres mozgást a mindennapjaimba és közben leadjam a hónapok alatt felszedett kilókat.

Kérlek, tarts velem ezen az úton és támogasd a célomat a Bátor Tábor részére felajánlott pénzadomány formájában. ♥ Adományoddal súlyosan beteg gyerekek gyógyulását segíted. ♥ Engem a Te nagyvonalúságod és az ő örömük motivál.

 • Támogatás
 • Életmód
Összesen:

332 590 HUF

Ebben a hónapban:

0 HUF

Adományodat súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítjuk. Felajánlásodat online fizetéssel, banki átutalással vagy postai csekk igénylésével is megteheted.

Fogyni szeretnék

82

KG

78

KG

70

KG

Adománygyűjtési cél:

300 000 HUF

Támogatom
 • jan 31
 • 78

  KG

  Személyi edző nélkül csak félúton lennék

  Több mint fél éve edzek személyi edzővel (vele), és úgy érzem, sehol se tartanék ugyanennyi idő alatt, ha egyedül edzenék. Egyedül biztosan nem teljesítenék úgy, ahogy az edzővel, de így, hogy mindig ott áll mellettem, könnyebb elhinni, hogy tényleg menni fog a nehezebb feladat is. És megy is.
  Ha rajtam múlna, kevesebb lenne az ismétlés, kisebb lenne a súly, kevesebb kört csinálnék egy-egy gyakorlatból, mert magamnak nem tudom felmérni, mire vagyok képes, de külső szemlélőként az edzőm sokkal jobban látja.
  A személyi edzővel való edzésnek több előnyét is megtapasztaltam, ezek közül kettőt emelnék ki.
  1. Gyakorlatok helyes kivitelezése
  Hihetetlen, de máig vannak olyan gyakorlatok, amiket hiába végzünk a kezdetektől, nem tudom helyesen kivitelezni. Egy-két ismétlést elvégzek jól, aztán elcsúszik, elmászik, elmozdul… szóval valami mindig van, amit javítani, korrigálni kell. Ilyenkor jól jön a kívülről jövő ellenőrzés és az instrukciók, hogy minél pontosabb legyen a gyakorlat. Nem nagy dolgokról van szó, tulajdonképpen milliméterekről, de a sérülések elkerülése miatt ezek a hajszálnyi különbségek is fontosak.
  2. Motiváció
  Legtöbbször nagyon várom az edzéseket, mert jó hangulatban telnek, a végére kellemesen elfáradok, ami jól esik a testemnek, lelkemnek. Előfordul azonban, hogy rossz napom van, ami miatt a hátam közepére sem kívánom az edzést, és csak azért megyek el, mert nem szeretem lemondani. Ilyenkor is legfeljebb a bemelegítés végéig kavarognak a negatív gondolatok a fejemben, utána átterelődik a figyelmem a gyakorlatokra és a végére a rossz kedvemet jókedv váltja fel.

  A lenti kép személyi edzésen készült a Life1 Nyugati Fitnessben.

   

  insta-2017-11-29
 • jan 08
 • 78

  KG

  Összegyűlt a pénz. Mi lesz ezután?

  Háromszázezer forint adomány összegyűjtését vállaltam a BENEFITness életmódváltó programján keresztül a Bátor Tábor részére. A küldetésem 2018 márciusában ér véget, ám az összeget már november végén túlléptük. (Ezúton is köszönöm mégegyszer mindenkinek, aki hozzájárult! ♡) 

  A feladataim azonban nem fogytak el, mert amikor tavaly belevágtam, azt is kitűztem célul, hogy elérem a 70 kg-os testsúlyt. Én az a típus vagyok, aki nem túl hatékony, ha egyszerre túl sok projekten kell dolgozni, így óriási könnyebbség számomra, hogy az összeg megvan, és a hátralévő 3 hónapban több figyelmet tudok szentelni arra, hogy közelebb kerüljek a testsúllyal kapcsolatos cél eléréséhez is. Vagyis megközelítéséhez, mert lássuk be, nem állok túl jó. 😀

  Bízom benne, hogy lesznek olyanok, akik a hátralévő időben is bíztatnak az adományukkal, mert bár a 300 ezer forintot elértük, minden azon felüli forintnak is jó helye lesz.

  Adományoddal ezen a linken tudod a Bátor Tábort támogatni.

  A fotón pedig egy lightos év eleji személyi edzés és fél óra kardiózás eredménye. Úgy érzem, ez volt az idei év legkönnyebb edzése.

  Boldog és fitt új évet kívánok mindenkinek!

  Iza

  160-gramm-insta-2018-01-06-1
 • nov 22
 • 78

  KG

  Lehet az edzés kikapcsolódás?

  Lehet.

  Üdv.: Iza

  Jó, kifejtem a témát bővebben, mert én sem gondoltam ezt mindig így. Az edzéssel mindig egy célom volt: a fogyás. Ez hajtott, de sosem gondoltam rá örömforrásként, kikapcsolódásként. Rengeteg időt felemésztő, kötelező körnek gondoltam, amit nem lehet megúszni, ha fogyni, formálódni, erősödni szeretnék.

  Az utóbbi hetekben észrevettem, hogy már az edzés előtti napon várom a személyi edzés időpontját. Közben állandóan az edzőterem órarendjét és a határidőnaplómat nézegetem, hogy hová tudnék még 1-2 csoportos órát beilleszteni.

  Nagy mérföldkő volt az is, amikor múlt héten a hétvégének kijelölt hétköznapon (ilyen is van, mert mostanában minden hétvégén dolgozom) a párommal nem mozizást vagy kirándulást választottunk, hanem újra együtt mentünk edzeni. Igaz, nem az edzésen volt a hangsúly, hanem leginkább egy forró szaunára vágytunk a hideg, ködös, esős időben. A fő edzőtermünket magunk mögött hagyva, a Life1 Nyugati helyett a Life1 Corvint és annak wellness részlegét választottuk. Ha már ott voltunk, kardióztunk is, ami után még jobban esett a gőzfürdőben és a szaunában, majd a medence melletti hangulatos fekhelyeken múlatni az időt.

  Annyira szerettük azt a napot, már megvan a következő alkalom, amikor újra megyünk. Így kötjük össze az edzést a kikapcsolódással.

  Nektek kötelező kör vagy kikapcsolódás az edzés?

  Iza

  160-gramm-benefitness-life1-corvin-edzes-01160-gramm-benefitness-life1-corvin-edzes-02
 • okt 24
 • 78

  KG

  Aktualitások az adományok és a fogyásom alakulásáról

  Amikor írni kezdtem ezt a “kisblogot” itt a BENEFITness oldalon, elhatároztam, hogy minden vasárnap leírom, hol tartok éppen. 26 héten át tartottam magam a tervhez, de egyszercsak elfogyott a lendületem. Kimaradt 1 hét, aztán 2, 3… végül összesen 37 nap. Közben állandóan a sarkamra lépett a perfekcionizmusom, figyelmeztetve arra, hogy nem ezt vállaltam.

  Nem törődtem vele, azzal foglalkoztam, ami éppen a legfontosabb volt: családi elfoglaltságok, munka, edzések és az étkezéseim megtervezése, mert az új rutin kialakítása sok újratervezést igényelt, illetve a pihenés. Ráadásként egy alapos megfázás is kivette az erőt belőlem.

  Most újúlt erővel és 2 kilóval könnyebben térek vissza a heti beszámolókhoz, valamint az adományok gyűjtéséhez. Kérlek, lehetőségeidhez mérten támogasd te is a Bátor Tábort ezen a linken keresztül: http://batortabor.hu/tamogass/jotett/?bf=lupui-iza

  Most pedig nézzük meg, hol tartok most.

  • 69-re nőtt a támogatóim száma ♡
  • az adomány meghaladta a 162 ezer forintot ♡
  • összesen 4 kg-t fogytam a kampány kezdete óta

  A mellékelt képen azt láthatjátok, mennyire örülök a kettlebell golyónak. Az egyik edzésemre elkísért egy fotós ismerősöm a Life1-be, akkor készült a fotó sok más fényképpel együtt, amiket ITT és ITT nézhettek meg.

  Jövő héten új bejegyzéssel jelentkezem.

  Iza

  2017-10-24
 • sze 18
 • 80

  KG

  A Bátor Tábor lakói motiváltak újabb változtatásra

  Egy ideje érzem, hogy valami nem stimmel a diétámmal, de kicsit belekényelmesedtem. Közeleg azonban a BENEFITness-es egy évem félideje, és még 10 kg hátra van, ami azt jelenti, hogy a leadni kívánt testsúlynak még csak 16%-át teljesítettem.

  Az adományokkal sokkal jobban állok, a vállalt összeg több mint fele összegyűlt, amiért nagyon hálás vagyok minden támogatómnak. 

  Beláttam, ahhoz, hogy elérjem a személyes célomat, változtatnom kell. Amúgy is érett már a dolog, de a legnagyobb motivációt az adta, hogy a küldetésemet és a vállalásomat is 100%-osra szeretném teljesíteni. Ennek érdekében még jobban odafigyelek az étkezésre, az edzésekre. Ezen a héten vérvételen is voltam, hogy az esetleges rossz labor se legyen akadály.

  Innentől nincs más hátra, mint előre. Köszönöm, ha továbbra is támogattok!

  Iza

  insta-2017-09-12-1
 • sze 10
 • 80

  KG

  Nem akarok cukorbeteg lenni!

  Tegnapelőtt nyitotta meg kapuit az idei ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén. Ott találkoztam Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány plakátjával, amelyet a made by zwoelf grafikusai ingyen készítettek, ezzel is támogatva az Alapítvány törekvéseit.

  Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Facebook oldalán olvastam:
  “A plakát témáját a cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövődménye, a lábamputáció adta. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai szerint ugyanis naponta 10 lábat vágnak le a diabétesz szövődményei miatt. Az okok között szerepel, hogy a cukorbetegek egy része nem vesz tudomást a betegségéről és annak lehetséges szövődményeiről, így csak akkor fordul orvoshoz és kezd el figyelni magára, amikor már baj van.”

  Az adatok sokkolóak, inzulinrezisztensként, a cukorbetegség előszobájában toporogva is elgondolkodtatóak. Megdöbbentő az is, hogy az érintettek egy része nem vesz tudomást a betegségéről.

  Két napja ez a plakát jár a fejemben. Szerencsésnek érzem magam, hogy időben kiderült a szénhidrát-anyagcsere problémám. Szerencsésnek tartom magam azért is, hogy van erőm diétázni, és tudok időt szakítani a sportolásra. Bízom benne, hogy ez elég a megelőzéshez! Bízom abban is, hogy a “nagy blogom” inzulinrezisztens olvasóinak a megelőzésben, a cukorbeteg olvasóknak a szövődmények elkerülésében tudok segíteni.

  Jövő héten esedékes nálam a kontroll vérvétel. Az időzítés tökéletes.

  Ezen a héten ez történt: 

  • 63-ra nőtt a támogatóim száma ♡
  • az adomány összege túllépte a kitűzött összeg felét, 150 700 Ft-nál járunk ♡
  • 3x voltam személyi edzésen
  • nem gyógytornáztam, és nagyon bánom, hogy kihagytam

  Iza

   

  2017-09-10
 • sze 03
 • 80

  KG

  Főzési kedvem, jöjj vissza! Vagy ne?

  A főzés és én soha nem ápoltunk szoros barátságot egymással, de amikor kiderült, hogy tej- és gluténérzékeny vagyok, és a boltban kapható gluténmentes kenyérnek mosogatószivacsra emlékeztető íze van, elkezdtem sütni-főzni itthon ezt-azt. Mindenképpen szeretném elmondani, hogy sosem kóstoltam mosogatószivacsot, de egy pár hete használatban lévőre ránézve a bolti gm kenyér jut eszembe, és fordítva.

  Később, amikor az inzulinrezisztencia újrarendezte az étkezési szokásaimmal együtt az alapanyagaimat is, még gyakrabban sertepertéltem a konyhában, úgy 2,5 évig szinte folyamatosan.

  Ez idő alatt beszereztem egy halom szakácskönyvet ( ITT írtam róluk), megismertem egy csomó gasztroblogot (ITT és ITT írtam róluk), lementettem rengeteg receptet, de mind semmit se ér, ha a főzés gondolatától rángatózni kezd a vállam, a szemöldököm a homlokom tetejéig szalad és hideg rémület ül ki az arcomra. Ráuntam.

  Feltehetnék most magamnak kérdéseket, kereshetném a mögöttes okokat, vagy új motivációt, de őszintén szólva nem igazán akarom. Ezt most hagyom, és akkor fogok a kezembe újra fakanalat, amikor újra lesz kedvem. Anélkül csak szenvedés az egész.

  Mi lesz addig? Hideg élelem, néha 1-1 rántotta és rendelés. A rendelésről ITT írtam.

  Szerencsére csak részleges unalom uralkodott el rajtam, az edzéseimet nem érinti. Ezen a héten 2x voltam személyi edzésen, 1x pilatesen és 2x gyógytornáztam. A támogatók száma is nőtt, az adomány gyarapodott.

  Itt tartok most: 

  • 59 támogató ♡
  • 138 000 Ft ♡

  Közben tartottam egy újabb licitet az augusztusi lomtalanítás könyveiből. A bevétel a BENEFITness egyenlegemet gyarapítja. Nagyon örülök, hogy ilyen jól alakul. Boldog vagyok, csak főzni nincs kedvem. 🙂

  Jövő héten folytatom.

  Iza

  fakanal
 • aug 27
 • 80

  KG

  Szabadtéri edzés szabadtéri kondiparkban

  Ezen a héten nem nőtt a támogatóim száma és nem gyarapodott az adománygyűjtő egyenleg sem. Ilyenkor mindig elszomorodom, mert arra gondolok, hogy annak a sokezer embernek, akik olvassák a 160 grammos blogomat, 1000 forintot sem ér az, hogy erőt, inspirációt, ötletet, tudást meríthetnek onnan.

  Ez a csalódottság az edzéseimet nem befolyásolta, mert azt nem másokért, hanem magamért teszem. Megvolt a gyógytorna, egyszer pilatesre is eljutottam, de ami a legjobb, hogy a múlt heti szabadtéri kondiparkos bejegyzés után megkerestem a hozzánk legközelebbit.

  Alig 600 métert kellett sétálni hozzá, mert van egy ilyen park a RAM Művelődési Központ (1133 Bp., Kárpát u. 23.) udvarának egyik eldugott szegletében magas fák és bokrok közé rejtve.

  Edzőtársam is akadt, és annyira jól sikerült a közös edzés, hogy megyünk máskor is, amíg az időjárás engedi. 

  Jövő héten visszatér a edzőm a szabadságáról, így a személyi edzések is folytatódnak. Már nagyon várom!

  Iza

   

   

   

  22-het-2017-08-27
 • aug 20
 • 80

  KG

  Ti edzettetek már szabadtéri kondiparkban?

  Ingyenes edzési lehetőséget kínálnak Budapest szabadtéri kondiparkjai, amelyekből az Index egy tavalyi cikke szerint több mint 100 van a városban.

  Véletlenül alakult úgy, hogy két ilyen parkot is láttam közelről. Persze azonnal kipróbáltam a gépeket és legtöbbnél azt tapasztaltam, hogy teljes értékű edzést is el lehet végezni rajtuk.

  Most, hogy nincs már kánikula, de még kellemes az idő, úgy döntöttünk a párommal, megkeressük a hozzánk legközelebb eső parkot, és kipróbáljuk élesben. Én nagyon lelkes vagyok.

  Ezen a héten pedig ez történt: 

  • 58-ra nőtt a támogatóim száma ♡
  • az adomány összege elérte a 136 000 Ft-ot ♡
  • 2x voltam pilatesen
  • 2x gyógytornáztam

  Lehet, jövő héten már kondiparkos beszámolóval jövök. 🙂

  Iza

  2017-08-14-4
 • aug 14
 • 80

  KG

  8 felhasználó az Instáról, akiket az életmódjuk miatt követek

  Én magam is osztok meg az Instagramon fotókat az életmódomról, de mások fényképeit is szeretem nézegetni, mert inspirálnak és motiválnak.

  Mutatok néhány felhasználót, akiket sportos életmódjuk, egészséges étkezésük és szemrevaló fotóik miatt követek.

  1. numbava
  2. _okingao_
  3. minimaltemptations
  4. z_o_z_o
  5. _healthy_yummy_
  6. wonder.food.wonder
  7. dietandi
  8. gfancsi

  A héten nálam ez történt: 

  • 57-re nőtt a támogatóim száma ♡
  • 134 000 forint adomány gyűlt össze a Bátor Tábor javára ♡
  • 3x voltam edzeni
  • 2x gyógytornáztam

  Jövő hétre is jó edzést, meg egészséges és finom ételeket kívánok mindenkinek!

  Iza

  2017-08-13-benefitness-foto
 • aug 06
 • 80

  KG

  8 javaslat, hogy a mozgás az életed részévé váljon

  Ezen a héten többet időztem az edzőteremben a szokásosnál. Eleve nem kétszer, hanem háromszor voltam, mert így arra az időre is megszabadultam a légkondi nélküli otthonunkat szaunává változtató, fullasztó hőségtől.

  Most nem rohantam, hanem edzés után megnéztem alaposan azokat a dolgokat, amik mellett eddig csak elsiettem. Nagyon megtetszettek a női öltöző melletti falrészen olvasható tanácsok és úgy gondoltam, más életmódváltóknak is érdemes ezeket megismerniük.

  Bármilyen edzést is válassz, szerest azt! 

  Minél jobban élvezed a választott mozgásformát, annál valószínűbb, hogy észrevétlenül beépül a napi rutinodba.

  ➋ Kis lépésekkel haladj előre! 

  Ne terheld túl magad, eddz a saját tempódban!

  Próbálj ki új edzésformákat! 

  Próbálj ki különböző mozgástípusokat, hogy változatosságot vigyél az edzéseidbe és más-más izomcsoportokat is megmozgass!

  Fogadj személyi edzőt vagy eddz együtt barátaiddal!

  Személyi edzővel edzeni nemcsak azért jó, mert egy szakértő felügyeli edzésedet – a motiváció, a tanácsok és a bátorítás hatalmas lendületet adnak a rendszeres sportoláshoz!
  Ha mégsem választanál személyi edzőt, járj együtt edzeni barátaiddal, barátnőiddel, kollégáiddal. Amellett, hogy motiváljátok és támogatjátok egymást, remekül szórakozhattok együtt, közös élményeket szerezhettek!

  Fitness céljaid legyenek reálisak!

  Tűzz ki olyan célokat, amelyeket nem lehetetlen elérni: növeld a heti edzéseid számát kettőről háromra, vagy minden alkalommal eddz 5-10 perccel tovább!

  Kövesd nyomon fejlődésedet! 

  Tölts le egy applikációt, amellyek követheted, hogy mikor mennyit futottál, mennyi kalóriát égettél el, vagy éppen hány centiméter a derekad.

  Jutalmazd meg magad! 

  Ha elérted a célodat, vagy elérkeztél egy mérföldkőhöz a cél felé vezető úton, jutalmazd meg magad valamilyen aprósággal, hogy újult erővel haladj tovább!

  Változtass más szokásaidon is: élj egészségesen! 

  A rendszeres mozgást egészítsd ki olyan más pozitív szokásokkal, mint az egészséges étkezés, megfelelő mennyiségű alvás, a stressz minimális szintre való csökkentése, stb.

  Ahogy a falon is olvasható, megfelelő hozzáállással és néhány trükk segítségével könnyedén elkötelezhetjük magunkat a mozgással teli életmód mellett.  Sorra vettem a listát és képzeletben kipipáltam rajta azokat, amelyeket én már alkalmazok ennek érdekében. Pipa került az 1-es, 2-es, 4-es, 5-ös, és 8-as pont mellé. Közben szépen gyarapodik az adománygyűjtő egyenlegem is. Jelenleg…

  • 56 támogatónál járok ♡
  • a támogatóim által adományozott összeg 129 000 Ft ♡

  Köszönöm, hogy itt is olvastok és a kampányomon keresztül adományoztok a Bátor Tábor javára.

  Iza

  19-het-2017-08-06
 • jul 30
 • 80

  KG

  Hekk, fagyi, kukorica

  Vajon lenne nyár akkor is, ha nem ennék az imádott nyári ételekből? A kérdés költői, mert a legnagyobb kedvenceimet idén nyáron sem hagytam ki. Persze nem ész nélkül.

  A hekket eddig mindenhol megsütötték a kérésemre a paprikás lisztbe való forgatás nélkül, natúran. Volt, ahol külön olajban, hogy ne is szennyeződjön gluténnal.

  Fagyiból egyre nagyobb a választék, ha valaki cukormentes vagyit keres, sőt, én is egész könnyen találok tej- és gluténmentes változatokat. Ha cukormentesnek titulált fagyit látunk, azért legyünk óvatosak. A cukornak számtalan rejtett formája van, ami csak nevében tér el a cukortól. Erről a témáról itt írtam bővebben.

  Főtt kukorica nélkül sem tudom elképzelni a nyarat, ezért néha főzünk itthon.

  Voltak próbálkozásaim gluténmentes lángossal, de a sikerélmény elmaradt, ezért erről egy időre letettem.

  Ti milyen tipikus nyári étel nélkül nem tudtok létezni? Dinnye? Lecsó? Gofri? Egyéb?

  Miközben tombol a nyár, volt aki nem feledkezett meg a támogatásról, így már 128 000 forint gyűlt össze a Bátor Tábor javára. ♡ Ez is motivál arra, hogy a kánikulában se hagyjam ki az edzéseket.  

  Iza

  kukorica
 • jul 23
 • 80

  KG

  Most az a baj, hogy a napi 160 gramm szénhidrát nekem a rutin

  2,5 éve inzulinrezisztencia miatt tértem át 160 grammos szénhidrátdiétára. A vércukor- és inzulinszintem rengeteget javult tőle, de a kívánt testsúlyomat nem értem el vele. Ugyanennyi szénhidrátbevitel mellett hízni kezdtem, amikor a sport kikerült az életemből.

  4 hónapja újra mozgok, de a kilóim ragaszkodnak hozzám. Dietetikus segítségével újrahangoltuk az étkezésemet, amivel a vártnál nehezebben birkózom meg. Pedig nem 180 fokos fordulatról van szó, csak pár új szokás kialakítása, néhány új rutin bevezetése és egy másfajta számolás elsajátítása a feladatom. Mégis sokszor beletörik a bicskám.

  Ilyenkor emlékeztetem magam arra, hogy a 160 grammos sem ment egyik napról a másikra, ma pedig már rutinból csinálom. Amikor megborul az újfajta étkezésem, akkor a 160-as elvei szerint eszem. A blogom olvasói közül sokan most tanulják a 160 grammos diétát. Őket szeretném biztatni ezzel a bejegyzéssel, hogy lássák, ami most nehéz, az egy idő múlva már rutin lesz. Ugyanezt ismételgetem magamnak is, amikor a megreformált diétámra gondolok.

  Mindeközben már 126 000 forint gyűlt össze a Bátor Tábor javára.  Köszönöm mindenkinek! ♡

  Iza

  (A képen a tudatosan étkezés híveinek való padthai a Padthai Wokbarból. Egyikünk barna rizs alappal kérte, másikunk zöldség alappal, majd elfeleztük mindkettőt.)

  2017-07-23-fittea
 • jul 16
 • 80

  KG

  Sárgabarackos gombóc zabpehelyből

  Tavaly a “nagyblogomon” megjelent a szilvás gombóc reform változata, ami gluténmentesen és krumpli nélkül készült. Idén kipróbáltam a gombócok még egyszerűbb változatát. Ezúttal sárgabarack került a közepébe.

  Hozzávalók
  A gombócokhoz:

  • 150 g (gluténmentes) zabpehely
  • 5 db kisebb szemű magozott sárgabarack (nálam 100 g)
  • 20 g eritrit
  • 1,5 dl forró víz
  • 1 csipet só
  • 1 kk. fahéj
  • por állagú eritrit a tetejére (nálam Por Xukor Zero (eritritol))

  A panírhoz:

  • 30 g barna rizsdara
  • 30 g mandulaliszt
  • 10 g eritrit
  • 1 kk. fahéj

  Elkészítés

  1. A barackot kimagozom, felezem, megszórom fahéjjal és félre teszem. Közben felteszek egy fazékba vizet főni. Nem a hozzávalókban szereplő 1,5 dl-t, hanem a 4 literes lábast úgy 3/4-ig.
  2. A zabpelyhet kávédarálóval porrá őrölöm és egy tálban elkeverem az eritrittel.
  3. Hozzáadom a 1,5 dl forró vízet, majd jól összegyúrom úgy, hogy egy ragacsos masszát kapjak. Ha kevés a víz, apránként adagolok még hozzá.
  4. A panír hozzávalóit egy száraz serpenyőben elkeverem és közepes lángon, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, megpirítom.
  5. A tésztát gondolatban 10 egyenlő részre osztom és vizes kézzel csípek belőle. A tészta nagyon ragadós, ezért dolgozom vizes kézzel.
  6. A lecsípett darabot a tenyeremben szétlapítom, közepére helyezek egy fél fahéjas sárgabarackot, ráhajtogatom a tésztás és gombóccá formázom.
  7. Ahogy készülnek a gombócok, folyamatosan teszem őket a forrásban lévő vízbe. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére.
  8. A kész gombócokat kiszedem és még forrón egy fakanál segítségével beleforgatom a panírba úgy, hogy minden oldalát érje a panír.
  9. A végén megszórom porrá darált eritrittel.

  Cukormentes, natúr, növényi joghurttal fogyasztottam. Aki nem tejérzékeny, annak cukormentes natúr joghurtot ajánlok hozzá.

  Tápérték (a joghurt nélkül)

  Összesen | 1 db gombócban

  • Energia: 817 kcal | 81,7 kcal
  • Szénhidrát: 125 g | 12,5 g
  • Fehérje: 35,2 g | 3,52 g
  • Zsír: 16 g | 1,6 g

  Jó étvágyat kívánok hozzá!

  Ha tetszett a recept, kérlek, támogast a Bátor Tábor lakóit a kampányomon keresztül 1.000 forinttal erre a linkre kattintva!

  Az eddigi támogatásokat köszönöm! Együtt már 124 000 forintot gyűjtöttünk. 

  Iza

  16-het_2017-07-16
 • jul 09
 • 80

  KG

  9 motiváló idézet edzéshez

  Gyorsan nézzük, hol tart a kampányom, aztán mutatom azokat az idézeteket, amiket azért gyűjtöttem, hogy motivációt adjanak az edzéshez akkor is, amikor valamiért nincs kedvem. Az ötletet az edzőterem padlóját borító buzdító feliratok adták. (Lásd a mellékelt képen.)

  Akkor először az összegzés:

  • 54 támogatónál járok ♡
  • a támogatóim által adományozott összeg 121 000 Ft ♡
  • 2x voltam konditeremben
  • 2x gyógytornáztam

  Most pedig az idézetek:

  A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. (Szent-Györgyi Albert)

  Nincsenek rossz mozdulatok. Az egyetlen hiba egyáltalán nem mozogni. (Dan Millman)

  Az erő nem testi képességből fakad. Forrása a rendíthetetlen akarat. (Mahatma Gandhi)

  Mire vársz? A tökéletes időpontra? Ne várj arra, hogy az élet megtörténjen veled, indulj, és idézd elő a történést! (Bob Gass)

  Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj! (dr. Martin Luther King)

  Ha teljesen rárepülnél arra, amit igazán akarsz, bármit elérhetnél, és a teljesítményednek nem lenne határa. (Lucy Keating)

  Koncentrálj arra, mire vagy képes, és ne attól félj, amire nem. (Vámpírnaplók c. film)

  Élvezzétek a testeteket! Használjátok ki minden lehetséges módon! Ne foglalkozzatok azzal, hogy mások mit gondolnak róla! A testetek a legnagyszerűbb eszköz, ami valaha a tiétek lesz. (Mary Schmich)

  Akárcsak a vas, amely folyvást csillog, ha edzik, ám rozsdásodik és formátlanná válik, ha nem használják, így van ez az emberrel is, aki ha nem marad állandó edzésben, tunyává és henyévé lesz. (Georg Gumpelzhaimer)

  Nekem van egy kedvencem a 9 közül, egy, ami valahogy jobban nekem szól, mint a többi. Remélem, ti is találtatok egy ilyet, amit felírhattok magatoknak valahová, ahol mindig szem előtt van.

  Mindenkinek jó edzést jövő hétre!

  Iza

  15-het_2017-07-09
 • jul 02
 • 80

  KG

  Biciklivel Tihanyban

  Hiába éreztem nagyon jól magam az első héten az újonnan választott edzőteremben, az e heti edzéseimet le kellett mondanom, mert kedden egy szájsebészeti műtéttel eltávolították az egyik bölcsességfogamat. A tervezett edzéseimet antibiotikum, cataflam és a számban lévő varratok írták felül.

  Kedden, a szájsebész után nehéz volt hinnem abban, hogy képes leszek pár napon belül normálisan enni, és pénteken elindulni Tihanyba, de napról napra javult a helyzet, ezért nem hagytuk ki a tervezett balatoni hétvégét.

  Az időjárás nem kedvezett a strandolásnak, de mi ezt egy cseppet sem bántuk, bicikliket béreltünk és szombaton és vasárnap is tekertünk a környéken. A fogam (helye) és a csípőm is jól viselte mindezt, én pedig nagyon örülök annak, hogy végül ez a hét sem telt el mozgás nélkül. Varratszedés után azért visszatérek a konditerem falai közé.

  Jó látni, hogy a szépen gyűlik a kampányomon keresztül az összeg a Bátor Tábor javára. Itt tartok most:

  • 50 támogató ♡
  • 110 000 Ft adomány ♡

  Köszönöm mindenkinek!

  Iza

  14-het_2017-07-02
 • jún 25
 • 80

  KG

  Most egy lakat választ el a tökéletes edzéstől

  Vannak hetek, amik lomhán, eseménytelenül telnek és itt van ez a hét mögöttem, amiből nehéz kiragadni egyet, mert annyi említésre méltó dolog történt. Röviden:

  • megvolt az első (két) edzésem az új edzőteremben, ahol nagyon jól éreztem magam
  • mostantól nem egyedül edzem, hanem személyi edző segítségével (vele)
  • (megsúgom, egy nagyon vonzó akció keretében lehet most kipróbálni a személyi edzővel való edzést, infó ITT)
  • rájöttem, hogy sürgősen szükségem van egy übercuki lakatra*
  • tegnap egy sikeres vizsgával befejeződött egy képzés, ahol rengeteget tanultam, fejlődtem
  • a képzés végével visszakaptam egy szeletet a szabadidőmből, amit ezentúl más formában fordíthatok magamra (pl. edzés formájában :))
  • 48-ra nőtt a támogatóim száma ♡ és
  • átléptem a bűvös 100.000 forintot az adománygyűjtésben, úgyhogy IRÁNY A KÉTSZÁZEZER! ♡

  *Feljebb megcsillagoztam, hogy szükségem van egy lakatra. Megmagyarázom. Az edzőterem öltözőjében lakattal zárhatók a szekrények. Lehet kérni a recepción, de sokan saját lakattal zárják, amit egy lakatfalon tárolnak. Amikor sok lakat lóg rajta, pont úgy néz ki, mint a szerelemlakatfalak, amikért annyira odáig vagyok, ezért szeretném, ha az én cuki lakatom is ott lógna, amikor éppen nem edzek. 🙂

  Szóval lakatvadászat indul, hogy fent legyen az a bizonyos pont az i-n akkor is, ha edzésről van szó.

  Köszönöm mindenkinek, aki anyagilag hozzájárul a kampányom sikeréhez! Jövő héten folyt. köv.

  Iza

  13-het_2017-06-25
 • jún 18
 • 80

  KG

  Eldöntöttem, edzőtermet váltok

  Két hete még az edzőterem nyitva tartása miatt morogtam, ma már azon izgulok, milyen lesz holnap az első edzés az új helyen. Eldöntöttem ugyanis, hogy edzőtermet váltok.

  A mostaninak csomó előnye mellett (pl. soha nincsenek sokan, közel van, megfizethető), vannak jócskán hátrányai is: ósdi környezet, kedvezőtlen nyitva tartás és talán ami a legjobban zavar, hogy egyáltalán nem jut be természetes fény.

  Ma edzettem ott utoljára, holnap beiratkozom egy új edzőterembe. Ez lesz sorban a nyolcadik. Arról, hogy miért váltottam ilyen sokszor, írtam egy cikket a másik blogomon. Talán arról is írok, mi alapján választottam az új termet.

  Most pedig jöjjön egy kis összegzés a hétről:

  • 41 támogatónál járok ♡
  • 86 000 Ft gyűlt már össze a Bátor Tábor javára ♡
  • 1x voltam konditeremben
  • 2x gyógytornáztam és új gyakorlatsort is kaptam

  Ja, és majd elfelejtettem, teszt jelleggel zöld utat kaptam a spinningre is, bár szigorúan ülve, de azért már ez is nagy előrelépés ahhoz képest, hogy pár hónapja még milyen fájdalmaim voltak.

  Ennek a bejegyzésnek az illusztrálásához lőttem egy utolsó képet az öltözőben, mert színben azért mégiscsak ez harmonizál a BENEFITness oldallal. 😀

  Egy hét múlva valószínűleg sok új élménnyel jelentkezem.

  Iza

  12-het_2017-06-18
 • jún 11
 • 80

  KG

  Gyors és tápláló reggeli 6 hozzávalóból

  Ma egy villámgyors reggelim receptjét osztom meg itt a BENETITness blogomon. Tej- és gluténmentes zabkásáról van szó, ami életmentőnek számít, amikor a nem 100%-ig tökéletes logisztikám vagy a láthatatlan hűtőfosztogató manók miatt kifogy itthon a zsemlekészletem…

  • Hozzávalók •

  • 50 g gluténmentes zabpehely
  • 50 g totu
  • 30 g növényi fehérje
  • 2 csapott tk. eritrit (15 g)*
  • 10 g zúzott mandula
  • 1,5 dl víz

  *Nem vagyok édesszájú, ezzel a mennyiséggel egy nem túl édes zabkását kapunk, aki édesebben szereti, adjon hozzá többet. Ha eritritet használunk, a tápértéket nem befolyásolja.

  •  Elkészítés •

  A száraz összetevőket a mandula kivételéve kimérem egy müzlis tálba, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Alaposan összekeverem, a tetejét megszórom a felaprított mandulával és már kész is.

  • Tápérték •

  Energia: 403 kcal | Szénhidrát: 30 g | Fehérje: 41 g | Zsír: 11 g

  Jó étvágyat kívánok hozzá!

  Ha tetszett a recept, kérlek, támogast a Bátor Tábor lakóit 1.000 forinttal erre a linkre kattintva!

  Iza

   

  11-het_2017-06-11
 • jún 04
 • 80

  KG

  Plus size jóga otthon

  Az út, amin eljutottam a jógázásig, elég göröngyös volt, de most már szívesen gyakorlom – akár itthon is. Ehhez sok segítséget találok a kedvenc jógás blogomon ITT. Szeretem az ászanákat ismertető sorozatát, de a legjobb, hogy a szerző tollából az én blogomon is megjelent egy jógás anyag, amelyben kimondottan azoknak nyújt tippeket, akik túlsúllyal szeretnének jógázni. Ez a cikk ITT olvasható.

  Erre a hétre 2 konditermi edzést terveztem, de csak egyszer került rá sor, mert az edzőterem, ahová bérletem van, pünkösd miatt ma és holnap zárva tart. Jól felbosszantottam rajta magam, mert a hosszú hétvégén pont ráérnék edzeni, de a hely ünnepnapokon mindig bezár. Szerencsére hamar lehiggadtam és elővettem itthon a jógaszőnyeget.

  Itt van az ideje a változás nyomonkövetésének is. A számok a jelenlegi állapotot mutatják, zárójelben a változás a kiinduláshoz képest.

  • Testsúly: 80 kg (-2 kg)
  • Derékbőség: 90 cm (-3 cm)
  • Csípőbőség: 115 cm (-2 cm)
  • Comb: 64 cm (- 3 cm)

  Nagyon örülök, mert újabb 1 kg-val vagyok kevesebb. Mondjuk voltam fodrásznál is, szóval lehet, hogy fele a hajam súlya, ugyanis a megszokottnál jóval rövidebb lett most a frizurám. 🙂

  Végül jöjjön a heti összegzés:

  • 36 támogatónál járok ♡
  • a támogatóim által adományozott összeg 73 000 Ft ♡
  • 1x voltam konditeremben
  • 2x gyógytornáztam
  • 1x jógáztam

  Tervezem, hogy kipróbálom a spinninget, de erről konzultálnom kell az orvosommal, hogy lehet-e már. Drukkoljatok, mert lenne kedvem egy kicsit intenzívebben tekerni! ?

  Iza

  10-het_2017-05-14
 • máj 28
 • 81

  KG

  Erdélyi túrák és Nagymamám főztje 10 napba sűrítve

  Az egy héttel ezelőtti bejegyzésemet Erdélyből írtam, akkor még az ottlétünk elején jártunk, az igazi aktivitás utána vette kezdetét, egészen a ma reggeli hazaindulásig.

  A legtöbb időt a családommal töltöttük, a húgom ballagása (akarom mondani kicsengetése) volt elsősorban az utazás apropója, de beiktattunk néhány nevezetes helyszínt is, amikhez hosszú és/vagy meredek út és/vagy sok lépcső vezetett, ezzel a heti mozgásmennyiséget is teljesítettem.

  Ezeken a helyeken jártunk:

  Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezek a túrák fizikailag sem jelentettek akadályt, a csípőm jól bírta a terhelést, még a ballagási bulis táncolás sem jelentett gondot.

  Az étkezés terén nincs sok dicsekedni valóm. Az alap tej- és gluténmentes diétámat mindenhol tudtam tartani, a napi 160 gramm szénhidrátkeretemet sem léptem túl, de ezen felül szinte mindig degeszre ettük magunkat Nagymamámnál. Mama híresen jól főz és miután majd’ egy éve találkoztunk utoljára, nem tudtam ellenállni azoknak a finom falatoknak, amiket olyan nagy szeretettel készített nekünk.

  Ezek után ennek a bejegyzésemnek a címe Kikapcsolódás és kalóriacunami is lehetne, de a mostani sokkal elegánsabb, nem? De! 🙂

  Amíg kirándultam, a támogatások is megszaporodtak:

  • már 35-en ajánlottak fel adományt a Bátor Tábornak és… 
  • …72 000 forint gyűlt így össze 

  Hálás vagyok mindenkinek, aki adományával ilyen módon is értékeli a 160 gramm blogon olvasható tartalmakat.

  Egy hét múlva újra jelentkezem és dőzsölés ide vagy oda, addig ráállok a mérlegre is.

  Iza

  IMG_0186
 • máj 21
 • 81

  KG

  Ide akkor is írok, ha nincs kedvem

  Bevallom, ezt a bejegyzést nehezemre esett elkezdeni, mert pénteken eljöttünk Erdélybe pár napra pihenni és sajnáltam a számítógépmentes napokat megszakítani azért, hogy ide írhassak. De eszembe jutott, hogy miért van ez az oldalam, miért osztom meg itt hétről hétre, minden vasárnap, hogy alakul az egészséges életmódom sporttal, diétával. Ez az ügy fontos nekem annyira, hogy gép elé üljek akkor is, amikor nincs hozzá kedvem.

  Ilyenkor vasárnaponként mindig összegzem, hány támogatónál és hány forintnyi adománynál járok. Ez a hét nemcsak a távollét, a nyaralás miatt rendhagyó, hanem azért is, mert ezen a héten egy forint adomány sem érkezett a profilomon keresztül a Bátor Tábor részére. Bízom benne, hogy ez csak kivételes alkalom és a következő hetekben egyre többen tapasztalják meg, milyen jó érzés másokon segíteni, akár csak 1-2 ezer forinttal.

  A heti összegzés most nem tartalmaz adományokat, de részemről a mozgás teljesítve az alábbi módon:

  • 2 alkalommal konditerem
  • 1 nap kirándulás a Tordai Sóbányában és a Tordai-hasadékban

  A fotó, ami itt látható, a Tordai-hasadék bejáratának közelében készült – kissé szeles időben. 🙂 Sem a sóbánya, sem a hasadék belsejéről nem tudtam olyan képet készíteni, ami visszaadná azt a lenyűgöző látványt, ami elénk tárult. Inkább nézzétek meg, ha arra jártok.

  Iza

   

   

  160-gramm-benefitness-20170521
 • máj 14
 • 81

  KG

  Ide nekem az Eisenhower mátrixot, de azonnal

  Ezen a héten nem tudtam időt szakítani a mozgásra. Végig a fejemben motoszkált, hogy nincs ez így jól, de menthetetlennek éreztem a helyzetet. Annyira összesűrűsödtek a feladataim, hogy nemcsak az edzés látta kárát, hanem az alvásidőm is.

  Ez a hét ébresztett rá arra, hogy rendszereznem kell a teendőimet, ha azt akarom, hogy ne csapjanak össze a hullámok a fejem felett.

  Mivel állandóan tervezgetek, jó hosszú teendőlistám van, ezt készülök most górcső alá venni. Ehhez Eisenhower módszerét választottam, amellyel fontosság és sürgősség szerint csoportosíthatom a feladataimat.

  • Fontos és sürgős feladatok
  • Fontos, de nem sürgős feladatok
  • Nem fontos, de sürgős feladatok
  • Nem fontos és nem sürgős feladatok

  Észrevettem, hogy a “fontos és sürgős” feladataim közé bezsúfolom azokat a kreatív tennivalókat, amelyek “fontosak, de nem sürgősek”. Mindezt azért, hogy színesebbé, mozgalmasabbá tegyem a napjaimat, mert a “sürgős és fontos” címkéjűek valahogy mindig valamilyen “nemszeretemfeladatok”.

  Feltűnt az is, hogy eddig a mozgást nem kezeltem a helyén, mondhatni a számára teljesen méltatlan “nem fontos, de sürgős” negyedben pihentettem az őt megillető “fontos és sürgős” helyett.

  Arról, hogy miért fontos, szót ejtettem már a bemutatkozásomban és korábbi bejegyzésekbe. A sürgős címkével azért ruházom fel, mert az egészségem visszaszerzése nem halogatható, és szeretném úgy alakítani a napjaimat, hogy amikor kell, jusson rá idő.

  Innen vágok hát neki a jövő hétnek, de előtte nézzük, mi történt ezen a héten az adományok területén:

  • már 33-an támogatják a kampányomat ♡
  • 65 000 forintnál jár az adománygyűjtő egyenlegem

  Nagyon örülök annak, hogy már ilyen sokan mellém álltak, köszönöm mindenkinek!

  Iza

  07-het_2017-05-14
 • máj 07
 • 81

  KG

  6 hét után már javult az állóképességem

  Hat héttel a BENEFITness programom indulása után észrevettem, hogy valamicskét javult az állóképességem. Abból érzem, hogy nem fáradok el, mire felérek a lépcsőn, de a pulzusmérő órám is magasabb pulzusszámnál jelöli ki a zsírégető tartomány határát, mint a kezdetekkor.

  Eddig főleg az ellipszis tréneren és biciklin kardióztam, de ma felmerészkedtem a taposógépre is. ? Jól bírtam és jól is esett, remélem, a csípőm is hasonlóképpen vélekedik.

  Most pedig jöjjön a szokásos heti összegzés:

  • 28 támogatónál járok ♡
  • a támogatóim által adományozott összeg pontosan 53 800 Ft ♡
  • 2x voltam konditeremben
  • 2x gyógytornáztam

  Köszönöm a sok biztató szót és az adományokat! 

  Iza

  06-het_2017-05-07
 • ápr 30
 • 81

  KG

  Az első leadott kilóm

  Hosszú ideje már, hogy a kívánt lefelé helyett felfelé kúsztak a mérlegen a számok, de ennek végre vége. Ahogy az elején elterveztem, 1 hónappal a kezdés után újra megmértem magam és az eredmény centikben és kilóban is látszik.

  • Testsúly: 81 kg (-1 kg)
  • Derékbőség: 93 cm
  • Csípőbőség: 116 cm (-1 cm)
  • Comb: 65 cm (- 2 cm)

  Tudom, hogy még nem elég rendszeres és nem elég intenzív a mozgás, ezért ennek a csekélynek tűnő eredménynek is nagyon örülök. Egy hónap múlva újra mérek, és most folytatom a heti történésekkel:

  • 25-re nőtt a támogatóim száma ♡
  • 48,1 ezer forintnál jár az adománygyűjtő egyenlegem ♡
  • 1-x voltam konditeremben a héten
  • 2x gyógytornáztam

  Egy hét múlva újra jelentkezem. Addig is szeretettel várom a biztató adományokat. 

  Iza

   

  05-het_2017-04-30
 • ápr 23
 • 82

  KG

  Boldog mosolyokká váló forintok

  Csütörtökön információs est volt a Bátor Tábor főhadiszállásán, ahol megismerkedtem a program vezetőjével és néhány adománygyűjtő társammal. Nagyon jófej dolog volt, hogy egészséges nassolnivalóval, almával és sárgarépával fogadtak minket. Jó volt élőben hallani arról, miért is vállaljuk a nyilvánosság előtt a lustaságunkkal, a kilóinkkal, a testzsírszázalékunkkal való harcot.

  Azért, mert évente 1000 gyerek táborozik a Bátor Táborban, ahol a kórházakban töltött hosszú idő után egy időre visszakapják felhőtlen gyerekkorukat. Azért írom ezt a blogot, hogy a táborok megszervezéséhez adományokat gyűjtsek. Az itt összegyűlő forintok tavasztól őszig olyan boldog mosolyokká válnak, mint amilyenek a lenti képen láthatók.

  Ugyanezen a napon zárult a licit az oldalamon a konyhai eszközökért, az első összegek már meg is érkeztek a támogatói számlámra.

  A sport nem ment nekem a héten, de szerencsére ez nem szegte a támogatóim kedvét. Íme a hét eredménye:

  • elértem a 17 támogatót ♡
  • 39,2 ezer forintnál jár az adománygyűjtő egyenlegem ♡

  Jövő héten jobban odateszem magam, mert lassan letelik az első hónap, amikor előveszem újra a mérleget és a centit!

  Iza

  04-het_2017-04-23
 • ápr 16
 • 82

  KG

  Gyógytorna és jótékonysági licit

  Veleszületett kétoldali csípőficamom van és ha jót akarok magamnak, kitartóan gyógytornázom, mert ez a leghatékonyabb módja annak, hogy még sokáig élhessek műtét nélkül fájdalommentesen.

  Ezen a héten nem jutottam el konditerembe, itthon gyógytornáztam a gyógytornászom által betanított mozdulatsor alapján, amit bizonyos időközönként személyes foglalkozáson aktuálizálunk attól függően, hogy mit észleltem a gyakorlatok végzése közben, okozott-e valamelyik kellemetlen érzést, éppen milyen panaszaim vannak. A gyakorlatok mellé szöveges instrukció is jár olyan jópofa rajzokkal, mint lent a képen.

  Ez történt még a héten:

  • elértem a 14 támogatót ♡
  • 35 ezer forintnál jár az adománygyűjtő egyenlegem ♡
  • jótékonysági licitet indítottam a blogom facebook oldalán, ahol konyhai eszközökre lehet licitálni a Bátor Tábor javára

  Köszönöm a Bátor Tábor részére felajánlott eddigi adományokat! ♥

  Iza

  160gramm-gyogytorna-benefitness
 • ápr 09
 • 82

  KG

  Ha vasárnap, akkor BENEFITness napló

  Nem mondom, hogy nincs bennem félsz, de egyelőre jól alakulnak a dolgok, nincs gond a csípőmmel és figyelek arra, hogy ne is legyen. Most úgy tűnik, érzékeny az időjárás változására, amikor esett a héten, fájt egy picit. ☁☂ Nem volt vészes, nem akadályozott az edzésben. Íme ennek a hétnek a mérlege:

  • 12 támogató ♡
  • 32 ezer forint adomány ♡
  • 2 konditermi edzés
  • 1 jóga
  • 2 gyógytorna itthon
  • 1 vércukorterhelés

   

  Az egyik ismerősöm szerint már fogytam. Hahahaha. Erre én azért még nem vennék mérget. Nem állok naponta a mérlegre, úgy gondolom, bőven elég havonta egyszer mérni. Hónap végén ellenőrzöm, mi változott centikben és súlyban. Természetesen beszámolok róla, ha már ott tartunk.

  Addig is köszönöm, ha drukkoltok! ☀ És köszönöm, ha adományoztok a Bátor Tábor javára! ♥

  Iza

  02-het_2017-04-09
 • ápr 02
 • 82

  KG

  31 dolog az első napokról

  Egy hete sincs, hogy elstartolt a programom, de máris sok mindent tudhatok a hátam mögött:

  • 9 támogatót ♡
  • 18 ezer forint összegyűjtött adományt ♡
  • 2 konditermi edzést
  • 1 gyógytornát
  • 1 injekciót az éjszakai ügyeleten allergiás reakció miatt (ennek mondjuk az előzőekhez nincs köze, de az egyik edzésemet átaludtam miatta)

  Az étkezésem a régi, napi 160 gramm szénhidrát 5-6 étkezésre elosztva, tej-, glutén- és cukormentesen.

  Az edzéseken még óvatos vagyok, súlyzókkal egyelőre csak a felsőtestemre edzek, a csipőmnek a biciklizés és az ellipszis tréner használata esik jól. A gyógytornám viszont tartalmaz csípőerősítő gyakorlatokat, némelyik nem is olyan könnyű. Kételkedőknek ajánlom a mellékelt képen látható zöld labdás gyakorlatot. ? Ez a kiindulási pont, innen felfelé nyújtom a labdát, majd le, figyelve arra, hogy véletlenül se érintse a talajt.

  Ha kedvet kaptatok a BENEFITness programhoz, április 20-ig ITT lehet jelentkezni.

  Egy hét múlva újabb hírekkel jelentkezem. Addig is legyen szép a hetetek! ✿

  Iza

  elso-het-1
 • már 28
 • 82

  KG

  A problémák arra valók, hogy kezdjünk velük valamit

  Bő két éve írom imádott blogomat a http://160gramm.hu oldalon. És lám, lett még egy blogom, méghozzá egy szempillantás alatt. Igen, amikor találkoztam a Benefitness programmal, ennyi idő alatt döntöttem el, hogy csatlakozom.

  Az, hogy hosszú hónapokon át fájt a csípőm, elég nagyon probléma, ahogy az is, hogy feljött rám több mint 10 kiló. De ha azokra a daganatos és krónikusan beteg gyerekekre, vagy olyan családokra gondolok, akik súlyos betegség következtében veszítették el gyermeküket, az én problémám apróvá, jelentéktelenné zsugorodik. 

  Hiába már csak porszem méretű a problémám, nem akarom a szőnyeg alá söpörni, helyette olyan előnyt kovácsolok belőle, ami jó nekem és jó a Bátor Tábornak is.

  Mostantól mindent megteszek azért, hogy visszanyerjem a régi formámat, a családomat, a barátaimat, az ismerőseimet és az olvasóimat pedig arra kérem, hogy motiváljanak a Bátor Tábor részére felajánlott pénzadományukkal.

   

  Ezen a felületen mostantól 1 éven keresztül jelentkezem. És akkor lássuk, honnan indulok.

  • Testsúly: 82 kg
  • Derékbőség: 93 cm
  • Csípőbőség: 117 cm
  • Comb: 67 cm

  Köszönöm, ha itt is velem tartasz és időről időre adakozol! ♡

  Iza

  lupui-iza-benefitness-3-1

Támogatóim (134)

XY
KI
FT
MB
FÁR
AN
SS
GM
FP
VK
JA
NB
KI
XY
NA
MG
XY
XY
KL
XY
VJ
TN
KCG
XY
MZ
XY
KA
SA
SR
XY
KSE
XY
XY
KI
LI
XY
XY
BK
DRÁ
TD
XY
BE
SS
NE
XY
KD
PL
MM
XY
VJ
BJ
KI
XY
VA
BJ
KI
SI
CN
XY
KH
BJ
KI
XY
XY
VK
BJ
KI
XY
OA
BJ
LI
TA
ST
HZ
XY
PH
XY
EV
SDKZ
KH
TA
PAÁ
KI
JA
VZ
ZA
MA
VM
CN
S?
DN
AD
BE
BJ
SA
KI
MV
DN
VZ
NR
MS
HB
SK
KSZ
FF
BJ
VA
KM
SBK
SBK
SB
PA
VK
TD
RA
NA
CT
BJ
KI
XY
BJ
KI
XY
BJ
KI
XY
KI
KI
XY
XY