Magát Anikó

Sok kicsi sokra megy!

Sziasztok…

Anikó vagyok, egy örökmozgó lány, akinek ezt a sok dolgot már csak egy kicsit rendszereznie kellene, erre ez a program tökéletes, DE amire még …… na az az igazán fontos! Bizony, itt a gyerekek táboroztatására gondolok, amit most akár azok is támogathatnak, akik itt járnak!

Jelenleg gyógypedagógiai asszisztensnek tanulok, a cél, hogy jövőre konduktor képzésen vehessek részt. Korábban fuvoláztam, mindenféle sportot kipróbáltam, ezek közül a súlyemelést vettem a legkomolyabban, nemzetközi versenyeken is szerepeltem. És persze a lovaglást, ami lassan 8 éve űzök a saját kis lovacskámon.

A bátor táborban 2015-ben vettem részt először lovas önkéntesként, abban az évben rögtön 3 táborban is részt jelen voltam, teljesen lenyűgözött az a csodavilág a tábor kapuin belül, és persze amit a gyerekek és a cimbik is hazavisznek onnan. Szeretném, hogy ez a csoda még több gyermekhez eljuthasson, ezért én vállalom, hogy változtatok magamon, hogy Ti változtathassatok a gyerekek életén! 🙂

 • Támogatás
 • Életmód
Összesen:

17 500 HUF

Ebben a hónapban:

0 HUF

Adományodat súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítjuk. Felajánlásodat online fizetéssel, banki átutalással vagy postai csekk igénylésével is megteheted.

Sportos leszek

187

ÓRA

366

ÓRA

Adománygyűjtési cél:

180 000 HUF

 • jan 09
 • Az élet fintora – új feladat

  Sziasztok!

  Ez a bejelentkezésen kicsit komolyabb lesz mint az eddigiek. Történt ugyanis, hogy egy kis térd recsegés miatt elmentem ma orvoshoz. Nem is, inkább ugorjunk vissza egy napot. Tegnap nagy elhatározásra jutottunk a barátommal egy szuper közös edzés után. Az elhatározásunk pedig, hogy le fogunk fogyni, de nem úgy ímmel-ámmal, hanem rendesen, illetve én fejembe vettem, hogy még van 3 évem az iskolából, kijutok egy főiskolás súlyemelő VB-re. Ehhez pedig edzés kell. Sok.

  Aztán jött a mai nap a dokinál. A térdrecsegéses és egyéb kisebb panaszaimra elküldött röntgenre. Az eredmények pedig nem túl fényesek. Mint kiderült, van egy enyhe gerincferdülésem és pár egyéb probléma a genrincemmel ami miatt nem javasolt emelés, ugrálás, futás, hosszú távú ülés.

  Így alakult, hogy a tegnap felépített tervem dobhatom a kukába, és valami újon törhetem a fejem, ami kevésbé veszélyes számomra és finomabb edzésformákat tartalmaz…

   

  De a mélyzuhanás után biztos vagyok benne, hogy a sportimádatom ezen is átlendít. És bizony ehhez a bátor táboros élményeimből is sok erőt merítek.

  Ha teheted, támogasd a Bátor Tábort, hogy a gyerekek élete is megváltozhasson, megélhessék a csodát, és új erőre kaphassanak a tábor kapuin belül!

 • jan 02
 • Az autó betolása szilveszterkor kirándulás után sportnak számít?!

  Kirándulás 4.0 km 02:40:00 899 kCal

  Sziasztok!

  Először is nagyon boldogságos, sok jóban és sportolásban gazdag új évet mindenkinek!

  Eltelt hát a dacember…Bár sose unalmasak a napjaim, a december mindig kicsit sűrűbb, de úgy érzem ez az idei, akarom mondani tavalyi valahogy minden elvárásomat felülmúlta.

  Most a részletekkel nem fárasztanálak titeket, csak a cím gyors történetét mesélném el. Ugye a December az ünnepek, a szeretet, a család, a boldogság hónapja. Én ezt igyekeztem betartani, és még a hónap utolsó napján (is) egy kis közös sportolással, kirándulással töltöttem a napot a testvéreimmel és a barátommal. (Meg egy kutyával. Aki valahogy csak engem tudott rávenni, hogy dombnak felfele és a végtelen prérin is versenyezzen vele – bár mindig ő nyert 🙁 ). Domony környékén kirándultunk egy jó nagyot. Miután mindenki kellően kifáradt (igen én és a kutya is. 😀 ), elindultunk haza, hogy buli előtt még pihenhessünk kicsit. Azonban a kocsink nem így gondolta, így következett a címben leírt lépés, a homokos úton megpróbáltuk betolni. Többször is. Egyszer sem sikerült.
  De szerencsére ez nem szegte kedvünket, kitartó jókedvben, kirándulástól feltöltődötten vártuk a felmentő sereget.  🙂

  Amiről még a mai bejegyzésemben szeretnék beszélni nektek, az elmúlt évhez kötődően, hát persze, hogy a benefitness program.
  Ugye a tavalyi év folyamán vállalkoztam erre az óriási lépésre. Jelenleg, ami elsőként eszembe jut a programról az az, hogy nagyon jó döntés volt jelentkezni. Az hogy a befolyt összeg a szívemnek oly kedves bátor tábort, a világ legszuperebb, legcsodálatosabb helyét támogatja a legjobb dolog az egészben, de persze az sem elhanyagolható, hogy ez a döntés, az életmódváltás folyamatosan a fejemben van, meghatározza a mindennapjaimat, engem is átformál.

  A legérezhetőbb változás az, hogy igényem van a sportra, és jól érzem magam mozgások közben. A mindennapokban sem fáradok el annyira, vagy ha elfáradok, tudok hol feltöltődni, ami egy szuper dolog. Emellett egészséges ételek után kutatva megismertem egy csomó jó zöldséget, és azok felhasználását, amit még közelebbről se néztem volna meg a boltok polcán azelőtt.

  És a legfontosabb: Nagyon szépen szeretném megköszönni a támogatóimnak, hogy úgy döntöttek, támogatják a Bátor Tábort! Szuperek vagytok mindannyian! 

  És most búcsúzom is, megyek jelentkezni a nyári turnusra 😉

  U. I.: Ha esetleg még nincs újévi fogadalmad, akkor én tudok neked egy jót, ami biztosan hasznos (vagy éppen az, hogy segítesz valami szuper dolgot véghezvinni), akkor támogasd a Bátor Tábort és csatlakozz te is az előbb említett szuper emberek közé! 🙂

  ben
 • dec 21
 • A tanulás és a karácsonyi hajtás (és hű társuk, a házi szaloncukor)

  Úgy gondolom mindenkinek, aki ezt a posztot olvassa, mindkettőben volt már része, és tudja, hogy mindkettő igen csak idegesítő tud lenni.

  Kezdjük az utóbbival. Fogadjunk, hogy mindenki észre vette már, hogy kissé megnőtt az 1 nm-re jutó emberek száma az utcán, a plázákban így karácsony közeledtével. Ilyen körülmények között még olyanoknak is nyűg a vásárlás, nézelődés, akik normál körülmények között kimondottan szeretik azt. Így vagyok evvel én is, így is jött az az ötlet, hogy valami saját készítésű meglepetéssel lepjem meg a számomra kedves embereket karácsony alkalmából. Ezen a listán szerepelt egy házi készítésű zselés szaloncukor is, amit aaannyira egyszerű elkészíteni, hogy én teljesen meglepődtem rajta, és a legjobb, hogy ezt diétás változatban is nagyobb befektetés nélkül, egyszerűen meg lehet csinálni. (*recept alul 😛 ).

  A tanulással pedig az a helyzet…… hogy hát nyugtassatok meg, hogy nem csak én vagyok vele úgy, hogy amikor tanulni kell, olyankor minden érdekesebb. Ilyenkor valahogy mindig nagyobb rend lesz a szobában, mindig több és macerásabb étel készül a konyhában, és edzéseken is többször látnak.
  Így volt ezen a héten is, ugyan még csak szerda van, de voltam súlyemelés edzésen, lovagolni, zumbázni is, és most is súlyt emelni készülök. 🙂 De legalább van mire fogni a lógást a tanulástól, hiszen nekem csak egy kis felfrissülésre volt szükségem, amit csak a sport tudott biztosítani.

  Szóval így történt, hogy mostanában többet edzem és több egészséges étel is elkészítésre került általam. Azért remélem a vizsgák is sikerülni fognak 😀

  Ne feledjétek, még van egy kis időtök, hogy 2016-ban támogatni tudjátok a bátor tábort, akár egy felesleges karácsonyi kacat árával, ami helyett elkészíthetsz valamit te is! 🙂

  *És akkor a recept:

  Egy csomag zselatinlapot beáztatsz hideg vízbe. Egy edényben felmelegítesz 2.5 dl gyümölcslevet (bármilyet), 2 ek cukor (vagy édesítő) megy a felmelegített narancslébe és a kinyomkodott, megpuhult zselatinlapok. Miután összekeverted, szilikonos jégkockatartóba teszed és miután kissé lehűlt, bedobod a hűtőbe legalább 3 órára. Ezután vízgőz felett jó nagy %-ú csokit melegítesz, és amikor szobahőmérsékletűre hűlt, beleforgatod a formából kiszedett zseléket és hagyod megszilárdulni, majd mutatósan becsomagolod. És kész is van 🙂

 • dec 05
 • Hétfő reggeli jóga

  jóga 0.0 km 00:30:00 0 kCal

  Ez a hétfőm valahogyan úgy alakult, hogy nem kellett bemennem se gyakorlatra, se iskolába, de valahogy mégse volt az igazi a kedvem. Talán egy kicsit rám tört a téli levertség, nem volt túl jó hangulatom, valahogy a  sok vizsga közeledte se dob fel, és a rengeteg üléstől meg még a derekam is fáj.

  Gondoltam egyet és a Lénától kapott fitness videók közül kerestem egyet amit úgy gondoltam, hogy kellemesen fel fog frissíteni, kicsit átmozgat és a derekamnak is segít. Kiválasztottam egy fél órás jóga edzést. És bár matracot se találtam, és csak a nappali szőnyegére leterített pokrócon, pizsamagatyában csináltam végig az edzést, a célját teljes mértékben elérte! Ebből a tanulság számomra, hogy ha az ember valamit nagyon akar, akkor azt bárhol, bárhogyan megoldja, és már az se lesz kifogás, hogy nincs időm elmenni egy terembe edzeni. 🙂

  A derekam is kevésbe sajog, frissebb is lettem és a hangulatom is jobb azóta, így már nagyobb kedvel állok neki a tanulnivalóknak is.

  Ha ti is hasonló motiválatlanságot éreztek a mai, hideg napon, keressetek egy jó kis edzésvideót a neten, és akár fél óra alatt felpörget! 🙂

  De mint az köztudott, a jótékonyság is boldogabbá teszi az embert, úgyhogy ha egy kis vidámságra vágysz, akár itt is kattinthatsz a támogatom gombra, és a segítség célbaérése garantáltan feldob. Sőt, teheted mindezt a mai önkéntesség világnapján! 🙂

  NYT4_2682
 • nov 30
 • Sose késő..?

  Hát újra itt…
  Az a helyzet, hogy az utolsó posztom óta, ami túl rég volt, nem jelentkeztem, pedig minden nap gondoltam a blogra, csak valahogy sose jutottam el a posztolásig, evvel pedig úgy érzem cserben hagytam a támogatóimat, így köszönöm a kitartó támogatásotokat!

  Azóta nagyon sok minden történt, a sportos életmódot igyekeztem megtartani, sőt, 1-2 nap kihagyás után már fizikailag hiányzik a testemnek, és az étkezésemre is gondot fordítottam. Emellett:

  • részt vettem egy nyári turnusban lovas cimbiként,
  • Behind the clouds jótékony pólókat árultam
  • elkezdtem a főiskolát
  • őszi turnusban is voltam
  • az első Go! programomon is részt vettem
  • különböző új sportágakat próbáltam ki és régen űzött sportokhoz tértem vissza….

  Azonban ma eléggé elfáradtam, mert iskola után még lovagolni is kirohantam, majd munka után még gyorsan úsztam is egy bő órácskát. Úgyhogy búcsúzom is a ma esti narancs-tál vacsorámmal! Én nagyon szeretem ezt a téli időszakot mert imádom a lédús gyümölcsöket. Nem csak finomak, hanem tele vannak vitaminnal is, amikre igencsak szükségem van alapból is télen, így pedig fokozottabban, hogy gyerekek közé járok hetente több alkalommal, akik hát mindig tele vannak bacikkal az iskolában 🙂

  Egyetek Ti is sok gyümölcsöt!

  Még hallotok felőlem,

  Anikó.

  20161130_211659
 • jún 14
 • Lelkiismeretfurdalás….

  Na igen, az bizony van, mert mostanság nem igazán sikerült annyit sportolnom, amennyit szerettem volna, na meg amennyit kellet volna, sőt bevallom: egy-egy szem édesség is lecsúszott a vizsgák és a rájuk való készülések, ünneplések alkalmával, sőt, még ez a megeleg is….NA de most már elég lesz! 
  Igazából nagyon mérges vagyok magamra, hogy az elmúlt nagyjából 1 hónapban elhanyagoltam ezt a programot, de most úgy érzem sikerül visszazökkennem, jön a nyár is, és a pénteki érettségi után már tanulnom se kell többet, bízom benne, hogy az idő is kegyes lesz, és lehetőséget ad szabadtéri sportok űzésére is – esőkabát nélkül.

  Mert az új kedvenc sportom a tollas, és bár mindenki tudatában úgy van, hogy ez egy laza nyári tingli-tangli sport, azért lehet elég komoly meccseket játszani, sőt, még izomlázat is lehet szerezni (saját tapasztalat)! És ami a hab a tortán: jó kis szociális sport is, hiszen ki látott már embert magában tollasozni?! 🙂

   

  Emellett az étkezés terén is vannak újságok: megismertem a spárgát! Jó, persze, láttam már piacon meg boltban meg satöbbi, de sose próbáltam még. Egészen mostanáig! És rögtön kedvencem is lett! Amellett, hogy csomóféleképp el lehet készíteni, rengeteg mindennel finom, tök jó, hogy alig van benne kalória, tartalmaz egy csomó hasznos dolgot, mint króm, kálium, foszfor, vas, kálcium, jó a májnak, a vesének,….szóval tényleg tök király kis kaja, Próbáljátok ki ti is! (Csak ne legyen fás, mert az viszont nem finom 🙁 😛 )

   

  Szóval gyerünk a szabadba, egyetek sok egészségeset (rengeteg gyümölcs szezonja is megérkezett!) és használjátok ki a nyár, a nap energiáját!
  Hajrá mindenki! Hajrá Benefitness! 🙂

  Ja, és ne felejtsétek el támogatni céljainkat! 🙂

 • ápr 25
 • A Bátor Táborban tényleg csodák történnek!!

  A múlt hetem kissé sűrűre sikeredett, mert az volt az utolsó előtti hetem az iskolában, és rengeteg leadandó határideje is egyben, így sikerült kissé leharcolva érnem a hét végére.

  De a hétvégén zajlott Hatvanban a lovas képzés a nyári turnusokra és a helyszín varázsa miatt csak ott motoszkált a fejemben, hogy el kellene kezdenem futni, és ha már ott vagyok a táborban, miért is ne tehetném meg akkor és ott?!

  Szerencsére Léna is épp futást tervezett akkorra, így volt társaságom, aki a fárasztó, egész napos készülődések ellenére is eljött, és közösen, egymást motiváltuk….még akkor is, ha ehhez hajnalban kellett kelnünk

  A futás maga, nagyon szuper volt. Bár nem futottam sokáig, de jelenleg nem is az volt a cél, sokkal inkább maga a futás… hogy elkezdjem. hogy csináljam. és elhiggyem, hogy képes vagyok megcsinálni.

  Mert a hit fontos, erre is rájöttem. És arra, hogy régen is fontos volt. És hogy hiányzott. Hiszen régen, mikor versenyszerűen súlyt emeltem, azt se lehetett máshogy csinálni, csak ha elhittem. Mert nagyobb súlyoknál mindegy, hogy 90 vagy 91 kiló, az számít, hogy elhiggyem, hogy igen a többet is meg tudom csinálni!

  Így még egy dolog vált egyértelművé számomra, hogy mindenféle edzést, sőt, életmódváltást is sokkal nagyobb erőbedobással lehet csinálni, ha van motivációs erő, akivel egymást húzzátok a gyengébb pillanatokban. És még jobb, amikor nem csak te hiszel magadban, hanem mások is!

   

  Támogasd Te is a Bátor Tábort, hogy a gyerekekkel is történhessenek csodák Hatvanban! 🙂

  20160424_063401
 • ápr 21
 • Sportolás=Pihenés? IGEN!

  A tegnapi nap egy nagyon meghatározó nap volt a Benefitnesses időszakomban…

  Eddig is mindig eszembe jutott, naponta többször is a program, főleg sportoláskor, étkezéskor, barátokkal beszélgetéskor….najó, így átgondolva nagyjából egész nap ezen gondolkodom, hogy hogy lehetne minél jobban ismertetnem a tábor céljait, meg ezt az egész programot Veletek.

  De ez a tegnapi napon valahogy hatványozódott, megéreztem, hogy milyen is, amikor egy ember a határait átlépve küzd egy célért, amikor már azt érzed, hogy legszívesebben csak lefeküdnél egy ágyba és pihennél, ennek ellenére este még 3 órát sportolással töltesz. És mikor a zumba óra felénél már úgy érzed, hogy nem mozog a lábad, de eszedbe jut, hogy kihagytál egy napot, és azért mégis csak kellene valamit írni az edzésnaplóba, ezért a zumba után még TRX-ezel egyet, és elviszed a kutyákat egy kocogós-sétálós körre. 🙂 Nagyon szuper érzés, úgyhogy nektek is csak tanácsolni tudom ennek kipróbálását, mert higgyétek el, sokszor a legjobb pihenés egy kis sportolás! Pihenjétek ki Ti is aktívan a napok fáradalmait! 

   

  És így hónapok távlatából a Benefitness legnagyobb tanulsága számomra az, hogy az ember nem is gondolná milyen könnyen ki tud zökkeni a komfort-zónájából, és milyen könnyen lemond olyan dolgokról, amikre később rájön, hogy teljesen felesleges kényelmi vagy élvezeti dolgok voltak, és hogy hosszú távon a lemondások következményeképp sokkal jobban érzi magát a bőrében. 🙂

  Így szabadultam meg a mindenféle cukros löttyöktől, az édességektől, a chips, és hasonló rágcsáktól, a fehérkenyértől, és így sikerült felfedeznem az alkotás örömét a főzésben, így sikerült rászoknom a vízre, és így érzem magam kellemetlenül, ha akár egy nap is kimarad a héten edzés szempontjából…

   

  Tegyétek lehetővé Ti is, hogy minél több beteg gyermek tapasztalhassa meg a tábor csodáját és léphessen ki a komfort-zónájából, próbálhasson ki olyan dolgokat, amiket soha nem gondolt volna.

  Támogasd Te is a Bátor Tábort a Benefitnessen keresztül! 🙂

  lifebeginssmall
 • már 31
 • Csodás idő!

  Ma biztos vagyok benne, hogy mindenkinek jobb lett kicsivel a kedve amikor reggel felkelt, és meglátta, milyen csodálatos napsütéses idő van odakint, és még meleg is. 🙂

  Nekem kettős érzéseim voltak, hisz természetesen örültem is a napsütésnek, de közben tudtam, hogy suliban és munkával fogom tölteni a napom 🙁

  De szerencsére olyan jó kedvet csinált nekem ez az idő, hogy bár este hulla fáradtan buszoztam haza, végig azon gondolkodtam, hogy csak kellene valamit mozogni… kiegyeztem magammal egy kevés biciklizésben, gondoltam egy fél órácska majd megfelel, de ahogy elindultam, egyszerűen nem bírtam abbahagyni! Így tekertem le 25km-t 1:45 alatt, és csudajó érzés volt a még langyos levegőben, virágzó fák illatában tekerni, és mellesleg így már a ma elfogyasztott gombóc fagyi után sincs olyan bűntudatom 😛

   

  Ha már fagyi… remélem titeket is feldobott a mai nap, és ezt már csak fokozhatná, ha egy fagyizás árával Te is támogatnád a Bátor Tábort!!

 • már 29
 • A szünet utolsó napja

  Ma van a szünet utolsó napja, ráadásul még a húsvéti sonkát, na meg a sütit is – hiába diétás – le kell mozogni, úgyhogy ma úgy keltem fel, hogy amit tudok, kipréselek magamból edzés terén….

  …hát így is tettem!

  A napomat egy lightos súlyemelő edzéssel kezdtem, csak úgy finoman, majd a lovardában folytattam, hogy továbbvigyem a tegnapi, és tegnapelőtti lovaglást, de ahogy kiszálltam a kocsiból, leszakadt az ég, így a lovaglás elmaradt :( Remélem mások szerencsésebben jártak az idővel, és senki nem ázott el túlzottan, ha el is ázott, vigyázott a hideggel! :)

  Na de a zumba….na az szuper volt! Ági, az edző is gondolt mindenki sonkabevitelére, így jó ugrálós volt az óra, és a szokásos 1 súlyzós-karos számra rátettem még egy lapáttal, és az I like to move it-ot (amit legutóbb súlyzó nélkül is nehezen tudtam végigcsinálni) most súlyzóval nyomtam végig, egyedül a csapatból, és azt kell mondjam, nagyon jó érzés volt( meg az elismerő szavak is a többiektől ???? ), és a gyengébb pillanatokban igen csak megsegített a benefitness gondolata!

   

  Remélem nektek is legalább közel ilyen mozgalmasan telt ez a keddi napotok, és olyan kellemes fáradtsággal dőltök ma ágyba, ahogy én, és búcsúzom is egy súlyemelős képpel – stílusosan Bátor Táboros pólóban

  :-)

   

 • A szünet utolsó napja

  Ma van a szünet utolsó napja, ráadásul még a húsvéti sonkát, na meg a sütit is – hiába diétás – le kell mozogni, úgyhogy ma úgy keltem fel, hogy amit tudok, kipréselek magamból edzés terén….

  …hát így is tettem!

  A napomat egy lightos súlyemelő edzéssel kezdtem, csak úgy finoman, majd a lovardában folytattam, hogy továbbvigyem a tegnapi, és tegnapelőtti lovaglást, de ahogy kiszálltam a kocsiból, leszakadt az ég, így a lovaglás elmaradt 🙁 Remélem mások szerencsésebben jártak az idővel, és senki nem ázott el túlzottan, ha el is ázott, vigyázott a hideggel! 🙂

  Na de a zumba….na az szuper volt! Ági, az edző is gondolt mindenki sonkabevitelére, így jó ugrálós volt az óra, és a szokásos 1 súlyzós-karos számra rátettem még egy lapáttal, és az I like to move it-ot (amit legutóbb súlyzó nélkül is nehezen tudtam végigcsinálni) most súlyzóval nyomtam végig, egyedül a csapatból, és azt kell mondjam, nagyon jó érzés volt( meg az elismerő szavak is a többiektől 😛 ), és a gyengébb pillanatokban igen csak megsegített a benefitness gondolata!

   

  Remélem nektek is legalább közel ilyen mozgalmasan telt ez a keddi napotok, és olyan kellemes fáradtsággal dőltök ma ágyba, ahogy én, és búcsúzom is egy súlyemelős képpel – stílusosan Bátor Táboros pólóban

  🙂

   

 • már 22
 • És én is élesbe váltok!

  Végre nekem is sikerült beszereznem minden szükséges információt Katitól és Zolitól, illetve én is eljutottam odáig, hogy bekönyveljem az eddigi edzéseim, így úgy gondoltam, végre eljött az ideje, amit már oly rég vártam, és élesbe válthatok! (Persze csak így este, a mai napi edzés után)

  Ígérem, hogy amennyire tudom- plusz még egy kicsit- szorgalmasan töltöm majd a naplót, illetve blogbejegyzésekkel boldogítalak Titeket! 🙂

  Én már megtettem az első lépéseket, a többi már csak a Ti segítségeteken múlik…

  letöltés

Támogatóim (8)

MT
KF
TA
KK